Etmaal fietsen levert nieuw record Maeslantkering op

Nieuws
"De mannen reden 24 uur lang naar boven." (Foto: "Facebook iPlants - De Wielershop wielerteam")

Het nieuwe record in de Maeslantkering Challenge is zondag op een welhaast onbereikbaar aantal beklimmingen gezet. De wielrenners Ricardo Kraak en Wouter Steenks zijn in 24 uur tijd maar liefst 560 keer naar boven gefietst.

De challenge werd in het leven geroepen door Sander van Scheijndel van Van Scheijndel Wielersport. Hij looft een klimgeit uit aan de renner die de ‘berg’ bij de Maeslantkering het meest aantal keren op één dag weet te bedwingen. Wielrenners hebben tot 30 september de tijd om de uitdaging aan te gaan. De gewonnen geit moet overigens worden geschonken aan een kinderboerderij.

Eerder werd het record op 400 gezet door Honselersdijker Paul Sosef. Dat aantal is nu dus aan diggelen. Kraak en Steenks, rijdend in de iPlants - De Wielershop-ploeg, gingen zaterdagavond rond 23.00 uur al richting Hoek van Holland. Om middernacht begonnen ze aan hun eerste klim. Het doel was om 24 uur lang van benden naar boven te rijden. Gedurende de uitvoering van hun challenge kregen de mannen uit De Lier en Maassluis veel steun van familie en vrienden. Die zorgden ook voor voldoende eten, drinken en zelfs massages. Zondagavond tegen middernacht waren de mannen gefinisht met 560 beklimmingen op de teller. Dat staat gelijk aan een rit van 447 kilometer en 9400 hoogtemeters in 18 effectieve fietsuren.