Zwemmen voor ALS Westland

Redactie 09-08-2018
Foto: Jarno van BusselToeschouwers zijn van harte welkom om de zwemmers aan te moedigen.

ALS Westland organiseert op zaterdag 11 augustus de derde editie van A Local Swim Westland. De open water zwemtocht van 2 kilometer in De Lee gaat dwars door De Lier. Voor de jeugd is er een route van ruim 500 meter. Maar liefst 700 deelnemers springen in de Lee om geld in te zamelen voor de stichting ALS Westland. Alle deelnemende zwemmers zijn te vinden op www.alocalswimwestland.nl, waar zij ook financieel gesteund kunnen worden. Met het geld worden onderzoeken gefinancierd naar de oorzaak en mogelijke behandeling van de zenuw-spierziekte ALS. Een gedeelte gaat naar de kwaliteit van zorg en leven van patiënten nu.

Op 11 augustus om 13.30 uur springt de eerste groep van de 14 jumps De Lee in. De laatste jump is rond 14.30 uur. De jeugdswim gaat ongeveer 15.45 uur vanaf het scoutingterrein van start. In de tent van het OranjeComité tegenover 't Centrum wordt rond 17.00 uur het eindbedrag bekend gemaakt.

Op de dag van de swim is van 06.00 tot ca. 17.00 uur het vaarverkeer in van de Brede Lee tot de Bleijenburgbrug afgesloten. Ook is een deel van de weg in het centrum van De Lier afgesloten. Kom daarom zo veel mogelijk op de fiets.