Oezbeekse delegatie op bezoek

Nieuws
De Oezbeekse delegatie was onder de indruk.
De Oezbeekse delegatie was onder de indruk. (Foto: Michel Kort Fotografie)

Een 17-koppige delegatie uit Oezbekistan bracht op 14 augustus een bezoek aan World Horti Center onder leiding van Saidkamol Khodjaev, de Oezbeekse onderminister van Land- en Tuinbouw. Behalve een bezoek aan het tuinbouwcentrum stond ook op de agenda om nieuwe handelsbetrekkingen met het Nederlandse bedrijfsleven te verkennen.

De delegatie kreeg een rondleiding door het World Horti Center van Erwin Cardol, directeur van Demokwekerij Westland. Daarbij waren vertegenwoordigers aanwezig vanuit het Oezbeekse ministerie van Land- en Tuinbouw, de wereldbank, ambassade van Oezbekistan en RVO op de hoogte bracht van de nieuwste ontwikkelingen in de sector. Participanten van het tuinbouwcentrum gaven een pitch over hun bedrijf, om de Oezbeekse delegatie te overtuigen van de commerciële kansen. De bezoekers waren onder de indruk van de innovatiekracht van de Nederlandse tuinbouwsector.

Oezbekistan heeft met een omvang van 10 keer Nederland en met ruim 30 miljoen inwoners veel potentie voor de productie van tuinbouwproducten. Het bezoek van deze delegatie was een vervolg op een eerder bezoek in juni dit jaar, toen de Oezbeekse minister van Handel en de Handelsraad World Horti Center bezocht. De regering van Oezbekistan zet zich in om het land aantrekkelijker te maken voor het bedrijfsleven en om internationale handel te stimuleren.