Geheime vergadering ging om Tweede Polenhotel

Nieuws
Afbeelding
(Foto: "Marieke Boon (archief)")

De besloten spoedvergadering van de Westlandse gemeenteraad afgelopen dinsdag, ging om de mogelijke komst van een tweede Polenhotel in Maasdijk. Tijdens de vergadering werd een besluit genomen om die voorlopig tegen te houden.

De gemeenteraad heeft nu een zogeheten ‘voorbereidingsbesluit’ genomen, dat woensdag werd gepubliceerd in de gemeentelijke bekendmakingen. Met zo’n besluit worden bouwvergunningen geblokkeerd, ook als de bouwplannen binnen het bestemmingsplan vallen. Hoewel het onderwerp officieel nog geheim is, hebben meerdere raadsleden bevestigd aan Omroep West dat de kwestie inderdaad om de komst van een tweede Polenhotel in Maasdijk gaat. De gemeente zegt vrijdag met een toelichting te komen.

Twee woonlocaties

Er zou een aanvraag gedaan zijn voor een Polenhotel ter hoogte van Honderdland 10, een paar honderd meter van het bestaande Hotel Westland waar veel arbeidsmigranten in gehuisvest zijn. Volgens veel raadsleden is het niet wenselijk om twee woonlocaties voor arbeidsmigranten zo dicht op elkaar te hebben. Zij willen de Oost-Europeanen beter over de gemeente spreiden. Het bestemmingsplan bleek echter wel ruimte te bieden voor een tweede ‘Polenhotel’. De aanvraag werd in juli al gedaan, dus het blijft de vraag waarom het college van b en w juist nu de gemeenteraad heeft opgeroepen voor een vergadering.

Vakantie

Tijdens de inderhaast uitgeroepen gemeenteraadsvergadering is in beslotenheid een streep gezet door dat bestemmingsplan. Daarvoor moesten de raadsleden en het college van burgemeester en wethouders wel met spoed terugkeren van hun zomerreces of vakantieadres. Tot een uur voor aanvang van de vergadering wisten zij echter nog niet waar het over zou gaan. Veel raadsleden zijn geïrriteerd over de gang van zaken, omdat niet de juiste procedure is gevolgd om de vergadering te beleggen. Burgemeester Van Ardenne kreeg daar aan het begin van de vergadering dinsdag felle kritiek over.