Kunst kijken in Wateringen en Kwintsheul

Nieuws
"Op 23 locaties in Wateringen en Kwintsheul wordt kunst getoond." (Foto: "PR")

Op zaterdag 1 en zondag 2 september wordt de zesde editie gehouden van de Open Atelierroute Wateringen/Kwintsheul (OAWK). De kunstroute is een tweejaarlijks evenement waarbij lokale kunstenaars hun werk exposeren in hun eigen atelier, thuis of op ludieke locaties. Naast veel nieuwe gezichten nemen deze editie ook leerlingen van de basisscholen De Hofvilla uit Wateringen en Andreashof uit Kwintsheuldeel. Het evenement wordt georganiseerd door de Werkgroep OAWK, onder supervisie van de Culturele Raad.

Tijdens de Open Atelierroute worden 23 ‘kunst’’-locaties opengesteld waarbij 31 deelnemers zich presenteren. Op verschillende locaties worden bezoekers ontvangen met muziek en zijn er dichters en schrijvers dievoordrachten geven. De vorige editie van de Open Atelierroute werd bezocht door circa 1.000 belangstellenden. Dit jaar verwacht de organisatie de opkomst te kunnen verdubbelen dankzij de deelname van de scholen.

Op de website, op alle deelnemende locaties, in de Wateringse Bibliotheek en in de Hofboerderij zijn voorafgaand of tijdens het weekend flyers met deroute beschikbaar. Gezien de mogelijke drukte zijn de locaties het beste wandelend en per fiets bereikbaar. De ateliers zijn te bezoeken tussen 11.00 en 17.00uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.oawk-atelierroute.nl.