Ter Heijde viert opening Dijkzicht

Nieuws
"Mevrouw Hoogenraad, Mevrouw Van den Berg en de kleindochter van de heer Korteland onthulden samen met de burgemeester het naambord." (Foto: "Astrid Zoutman")

Vrijdag vierde Ter Heijde de opening van het appartementencomplex aan de Heijdse Pietersonstraat. Het gebouw werd door stichting HINT (Heijdse Inspraak Nieuw Ter Heijde) gered van de sloop, gerenoveerd en omgebouwd tot seniorenwoningen.

Diverse vertegenwoordigers verzamelden zich vrijdag in de gemeenschapsruimte van Duinhof voor de opening. Hier werden ze welkom geheten door Leo Jagtenberg secretaris van HinT. Daarna hielden burgemeester Agnes van Ardenne-Van der Hoeven, Diny de Bresser van Pieter Foreest, overbuurman Hans Mast en Rina Braber als afvaardiging van de bewoners een toespraak.

Het complex kreeg vrijdag ook haar naam; Dijkzicht. Deze naam werd uit een dertigtal inzendingen gekozen, mede omdat hij maar liefst driemaal werd opgestuurd. De inzenders, mevrouw Hoogenraad, mevrouw Van den Berg en de kleindochter van de heer Korteland, die niet aanwezig kon zijn, mochten samen met de burgemeester het naambord onthullen. Tot slot werd het sponsorbord onthuld in de entreehal door de burgemeester.

Na deze onthullingen konden aanwezigen een kijkje nemen in een van de gerenoveerde appartementen en de nieuwe fietsenschuur. Na afloop konden de nieuwe bewoners nader kennis in de tuin onder het genot van een drankje en de muziek van de band 65 & More