Deel Honderdland fase 2 niet meer op slot

Nieuws
Afbeelding
(Foto: "Google Maps")

Het gebied Honderdland fase 2 in Maasdijk dat op 14 augustus op slot werd gezet door de Westlandse gemeenteraad, is deels weer opengezet voor ontwikkeling. De motie van GemeenteBelang Westland werd met een nipte meerderheid in de gemeenteraad van dinsdagavond aangenomen.

Honderdland fase 2 was in een extra, besloten raadsvergadering van 14 augustus met het aannemen van een voorbereidingsbesluit op slot gezet. De raad stemde toen in met het tijdelijk stopzetten van alle activiteiten in het gebied. Het gemeentebestuur ontdekte dat het geldende bestemmingsplan ruimte liet voor een ongebreidelde bouw van arbeidsmigrantenhotels. Dat wilde zij voorkomen.

Gevolg van het voorbereidingsbesluit is dat ook ondernemers met totaal andere plannen dan de bouw van hotels, ook niet verder konden. Terwijl hun plannen volgens de VVD al in een vergevorderd stadium verkeren. Daarom steunde de fractie de motie van GemeenteBelang Westland die ervoor zorgt dat het slot van Honderdland af gaat. De motie haalde het met 19 stemmen voor en 18 tegen. GemeenteBelang Westland, Westland Verstandig, VVD, D66, Groen Links en de PvdA hebben voor de motie gestemd. Tegenstemmers zijn CDA, LPF en ChristenUnie/SGP.