'We willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel'

Redactie 12-10-2018
Foto: RdHBeau Kremers (l.) en Sterre van der Starre zetten zich in voor gehandicapte kinderen in Zimbabwe.

Sterre van der Starre studeert communicatie aan de Hogeschool Leiden en ze is, samen met zeven studiegenoten, op zoek naar gulle Westlandse ondernemers die Zimbabwaanse kinderen willen helpen.

Het begon als een gewone studieopdracht maar inmiddels zijn de acht dames er helemaal op gericht om een zo hoog mogelijk bedrag voor het goede doel in te zamelen. "We hebben vanuit de opleiding de opdracht gekregen om een evenement te organiseren en daarmee geld op te halen voor stichting MIVA", vertelt de 18-jarige Naaldwijkse Sterre. "Ik kende het doel niet, maar nadat ik een middag op het kantoor van de stichting in 's-Hertogenbosch ben geweest, ben ik helemaal enthousiast over hun missie. Ze doen zúlk goed werk met zoveel passie! Daar helpen we graag aan mee!"

Acceptatie

Studiegenoot Beau Kremer gaat verder: "Het mooie is dat we geld inzamelen voor een heel specifiek project van MIVA: kinderen in Zimbabwe die een handicap gaan vaak niet naar school omdat ze daar niet geaccepteerd worden. Albert, een sociaal werker in Motobo, strijdt voor de acceptatie van kinderen en jongeren met een beperking, bijvoorbeeld door het geven van voorlichting. Ook helpt hij de jongeren na hun schooltijd een inkomen te verdienen. Maar, omdat de infrastructuur in Zimbabwe heel slecht is kan Albert maar een beperkt aantal gezinnen bezoeken en helpen. Met het geld dat we ophalen wil MIVA een auto voor Albert aanschaffen."

Met hun evenement hopen de studenten 1000 euro op te halen. Sterre: "Alle acht de projectgroepen van onze opleiding zamelen met een eigen evenement geld in voor hetzelfde project, dus als we allemaal ons doel halen komen we heel dicht bij een auto voor Albert."

Prijzen en kavels

Het evenement dat Sterre en haar medestudentes organiseren bestaat uit verschillende delen; een modeshow met livemuziek, hapjes en drankjes, een loting en een veiling. "Voor de modeshow zoeken we nog modewinkels en boetiekjes uit het Westland die graag hun nieuwe collecties willen showen", gaat Sterre verder. "En voor de loterij en de veiling zoeken we leuke prijzen en kavels. We hebben al een aantal leuke items toegezegd gekregen, zoals blokarten bij Beachline Beach. Maar we zoeken nog meer. Daarnaast zoeken we nog de hoofdprijs. Een echte klapper, zoals een weekendje weg. Het leuke is dat ondernemers niet alleen een goed doel steunen, maar ook mooie reclame voor zichzelf kunnen maken tijdens een gezellige avond!"

Kutakura

Het evenement staat gepland voor vrijdag 9 november van 18.00 tot 22.00 uur. Ondernemers die zich geroepen voelen om de Naaldwijkse, haar studiegenoten en natuurlijk de gehandicapte kinderen van Zimbabwe te steunen kunnen op www.kutakura.wixsite.com/info meer informatie vinden. Kutakura betekent 'vervoer' in één van de talen die in Zimbabwe worden gesproken. Het evenement staat gepland voor vrijdag 9 november van 18.00 tot 22.00 uur. De locatie is ISW Hoogeland in Naaldwijk.