Opening nieuwbouw ISW Gasthuislaan

Nieuws
"De leerlingen droegen bij aan de feestelijke opening." (Foto: "ISW ")

Woensdag 17 oktober vond de officiële opening plaats van de nieuwbouw van ISW Gasthuislaan. De locatie is vorig schooljaar ingrijpend verbouwd en uitgebreid. Het nieuwe schoolgebouw is aangepast aan de huidige onderwijsontwikkelingen en helemaal klaar voor de toekomst.

Het nieuwe gebouw bevat onder meer een muzieklokaal met geluiddichte studio’s, een kunstlokaal met spiegelwand, een tweede aula, een bètalaboratorium, een MAKE-ruimte en een nieuwe derde verdieping met negen ruime, nieuwe lokalen.

Anko Goudswaard, directeur van ISW Gasthuislaan, Ben van der Stee, wethouder gemeente Westland, en Ewald van Vliet, voorzitter van het College van Bestuur van Lucas Onderwijs, spraken over het belang van talentgericht en vooruitstrevend onderwijs in het Westland. Een gedegen aansluiting tussen primair en voortgezet onderwijs en HBO/WO is vereist om leerlingen optimaal te begeleiden, stelden zij.

Naast de sprekers leverden ook leerlingen hun bijdrage tijdens het officiële gedeelte. Zo speelde de gelegenheidsband van bovenbouwleerlingen Muziek tijdens de inloop, vervulde Ashley Saarloos uit

5 vwo de rol van lady speaker, zong Bloeme Reijgers het lied ‘De Zee’ van Trijntje Oosterhuis en werd de rondleiding door de nieuwbouw door leerlingen verzorgd.