Monsterse schittert bij The Voice of Holland

Redactie 31-10-2018
Foto: RTL/TalpaEvelien van Buren.

Aankomende vrijdag is de zeventienjarige Evelien van Buren uit Monster te zien in de eerste ronde van The Voice of Holland bij RTL4.

Evelien vond zingen altijd wel leuk, maar durfde er nooit echt wat mee te doen. "Dat veranderde door mijn huidige opleiding. Ik doe nu sinds anderhalf jaar de MBO-opleiding Theaterschool in Rotterdam en daar wordt naast acteren en theater ook veel aandacht besteed aan dans en zang. Toen ik vorig jaar tijdens een van de lessen aan het zingen was, zei een vriendin tegen mij: "Joh, Evelien, wanneer ga jij je nu eens opgeven voor The Voice? Zo is het eigenlijk begonnen…"

Bizar

Evelien gaf zich afgelopen maart via de site op en stuurde met haar aanmelding enkele filmpjes mee. "Tot mijn verbazing mocht ik op auditie komen. Bij de auditie kwam ik elke keer een ronde verder, totdat ik uiteindelijk bij diegenen hoorde die door waren naar de officiële eerste ronde van The voice of Holland. Ik geloofde het zelf in het begin haast niet. Ik had na de aanmelding namelijk al helemaal niet verwacht dat ik op auditie mocht komen en dan kom je zo ver. Echt bizar!"

Bubbelen

De voorbereiding vraagt best veel van de talenten. "Het is oefenen, oefenen en oefenen. Daarnaast probeer je je stem in een zo goed mogelijke conditie te houden. Bij de opname zelf heb ik van te voren veel gebubbeld. Dat doe je met een flesje water met daarin een rietje, waarin je dan blaast. Daarmee warm je de stem op. Ook heb ik me, samen met de andere kandidaten, van te voren goed ingezongen."

Vrijdagavond is Evelien als een van de talenten te zien, maar deze opname vond al eerder plaats. Hoe is dat om zo lang voor je te moeten houden? Evelien: "Echt enorm moeilijk! Pas vorige week vrijdag kon ik laten weten dat ik meedoe aan The Voice, tot die tijd mocht er echt niets naar buiten komen. Terwijl ik het wel van de daken had willen schreeuwen!"

Benieuwd of Evelien doorgaat naar The Battles? The Voice of Holland is morgenavond te zien om 20.30 uur bij RTL4.