Fusie Fonds Westland en Fonds 1818 definitief

Redactie 11-12-2018
Foto: Valerie KuypersDe samenwerking werd in het Westlands Museum ondertekend.

Fonds Westland gaat definitief op in Fonds 1818. De besturen van beide organisaties hebben dit op 11 december bekrachtigd door een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. De ondertekening vond plaats in het Westlands Museum in Honselersdijk. Mark Stolk, voorzitter van het bestuur van Fonds Westland: "We zijn blij dat Fonds Westland op 1 januari 2019 opgaat in Fonds 1818. Hierdoor is er in de toekomst meer geld beschikbaar voor donaties in het Westland. We hebben daarover hele heldere afspraken met elkaar gemaakt."

Jan Schinkelshoek, voorzitter van het bestuur van Fonds 1818: "We hebben de afgelopen jaren al heel intensief samengewerkt, dus dit is een logische vervolgstap. Begin volgend jaar trekken we het Westland in. We gaan bijeenkomsten organiseren om met de Westlanders te bespreken hoe we samen kunnen werken aan een betere maatschappij."

De fusie ligt gevoelig. Tegenstanders vrezen dat het Westlandse geld in het fonds 'naar Den Haag' gaat en dat de afstand tussen de Westlanders en het fonds te groot wordt.

Begin 2019 organiseert Fonds 1818 vier bijeenkomsten voor maatschappelijke organisaties in het Westland. Om te laten zien waarvoor ze bij het fonds terecht kunnen en om te kijken of er nieuwe projecten zijn die meteen kunnen starten. Zie voor data en locaties www.fonds1818.nl.