Kinderen kunnen binnenkort weer schommelen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: "Stockfoto")

Kinderen kunnen waarschijnlijk vanaf januari weer schommelen in de Juliahof van Wateringen. De gemeenteraad heeft er dinsdagavond in elk geval mee ingestemd dat de schommels op een andere plek in de speeltuin terugkomen. Ook wordt er voor verlichting in de speeltuin gezorgd. LPF Westland heeft toegezegd voor in elk geval drie maanden security te willen financieren om na 22.00 uur toezicht te houden.

De veiligheidsmaatregelen zijn nodig om hangjongeren geen kans te geven overlast te veroorzaken. Omwonenden hebben daar lange tijd veel ellende van ondervonden. Dat was de reden voor de gemeente de speeltoestellen begin november te verwijderen. Bedoeling was het gevolg van het verwijderen van de schommels in februari te evalueren en de pilot tot september te laten doorlopen.

Ouders van kleine kinderen in de schommelleeftijd zijn fel tegen de verwijdering van de schommels. Volgens hen zijn juist deze speeltoestellen favoriet onder de kinderen.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond hebben zowel voor- als tegenstanders van de schommels in de speeltuin ingesproken. Zo ging een groep blij naar huis, terwijl de groep die overlast van de hangjongeren op de schommels ondervindt, in mineur naar Wateringen terugkeerde.

Burgemeester Agnes van Ardenne heeft gezegd de schommels voor 31 december te willen terugplaatsen, maar de kans dat dat gaat lukken is wegens procedures voor verplaatsing en de drukke decembermaand van de toestellen minimaal. Realistischer is dat de kinderen vanaf januari weer kunnen schommelen.