Boek over (Westlandse) vrouwenverenigingen

Redactie 25-03-2019
Foto: KVG MonsterV.l.n.r: Babette Wagenvoort, Lokien de Bie en Ineke Zwinkels.

Afgelopen vrijdag 22 maart vond er in boekhandel De Vries Van Stockum in Den Haag een presentatie plaats van het boek 'een avond bij de vrouwenverenging' met tekeningen van Babette Wagenvoort en tekst van Lokien de Bie. Het eerste exemplaar wordt door Babette Wagenvoort overhandigt aan Ineke Zwinkels en zij is de voorzitster van KVG Monster. Dit KVG Monster en ook andere vrouwenverenigingen uit het Westland hebben model gestaan voor dit boek.

Na per ongeluk kennisgemaakt te hebben met het fenomeen 'vrouwenvereniging' was Babette heel verrast dat dit nog bestond en nog zo druk werd bezocht door vrouwen in deze tijd. Zij verdiepte zich verder in de vrouwenverenigingen en er bleek weinig tot geen boeken of informatie hierover was. Dat inspireerde haar om er te een boek over te maken. Meerdere keren kwam was zij op bezoek op een ledenavond en is Ineke 'als voorzitter' geïnterviewd en zijn er dames aan het woord in het boek.

Vijf jaar na haar eerste bezoek aan een Westlandse vrouwenvereniging is het nu eindelijk zover het boek 'Een avond bij de vrouwenvereniging' met teksten van Lokien de Bie en illustraties van Babette Wagenvoort. Het was een feestelijk presentatie ven een boek waarvan gezegd kan worden 'het bestaat echt nog in deze tijd' en zeker in het Westland is nog een grote saamhorigheid bij de vrouwenverenigingen. Het boek is te koop bij De Vries Van Stockum aan het Spui in Den Haag.