WestCoastGym Monster organiseert obstakelrun voor De Boetzelaer

Redactie 19-04-2019
Foto: Thierry Schut

'Geen verliezer, geen winnaar! Loop mee en steun de Boetzelaer!' Met deze slogan organiseren Jeroen van der Wal en Maarten van der Pot van sportcentrum WestCoastGym in Monster op 1 juni de eerste Westlandse obstakelrun. Maar liefst 600 deelnemers kunnen in diverse afstanden de uitdaging aan. De opbrengst komt volledig ten goede aan de wederopbouw van Zwembad De Boetzelaer.

Ongeloof en verbijstering. Dat was wat Jeroen, manager van WestCoastGym aan de Vlotlaan in Monster ervaarde na het horen van het nieuws over de afgebrande Boetzelaer. "Een van mijn kinderen had net de zaterdag ervoor nog afgezwommen!" Mede-eigenaar Maarten knikt. "Ik had diezelfde ervaring. Ik had er zelf die week nog gezwommen en dan hoor je dit. Echt afschuwelijk!"

Medeleven

Jeroen: "Bij ons kwam meteen het idee dat we als bedrijf iets voor de Boetzelaer wilden doen. We hebben zakelijk een heel goede verhouding, onze klanten zwemmen ook bij de Boetzelaer en we maken met regelmaat reclame voor elkaar." Maarten vult aan: "De Boetzelaer is ook gewoon een begrip in het Westland. Het hoort ook in het Westland en moet zo snel mogelijk weer terugkomen. Daar willen we graag aan meewerken."

Obstakelrun

Het idee voor een obstakelrun was snel geboren. Jeroen: "Het organiseren van zo'n run stond sowieso al langer op ons wensenlijstje. Het Westland kent zoiets nog niet, maar er zijn liefhebbers genoeg van zo'n evenement." Maarten: "Toen eenmaal vast stond dat we niet in de toekomst, maar nú voor een obstakelrun gingen, moesten we ook snel in actie komen. Er komt nogal wat bij kijken, om te beginnen bij de vergunning vanuit de gemeente. Die is inmiddels binnen, we kunnen van start!"

Banden

De eerste Westlandse obstakelrun wordt op zaterdag 1 juni gehouden op recreatiegebied de Wollebrand in Honselersdijk. Maarten: "Een prachtlocatie voor een obstakelrun. We kunnen daar goed uitpakken en dat gaan we - met behulp van veel sponsoren - ook echt doen." Jeroen: "Het parcour bevat voor de deelnemers veel spannende uitdagingen en wordt mede uitgedacht en opgezet door wielervereniging Westland Wil Vooruit en Westland Survival. De Vreede Grondwerken levert ons de hooibalen en Stehouwer bandenservice zorgt voor genoeg banden om binnen het parcour uitdagende obstakels te creëren. Verder zijn we heel blij met Buro Beijleveld; zij bouwen voor dit evenement de website. Tijdens de dag zelf hebben we veel te danken aan Production Boss. Zij gaan de fotografie en video verzorgen. Ook de reddingsbrigade van 's-Gravenzande biedt tijdens het evenement de nodige ondersteuning."

Aanmelden

De website is inmiddels in de lucht en via www.boetzelaerrun.nl kunnen deelnemers zich aanmelden. Jeroen: "Het deelnamebewijs kost voor alle afstanden slechts 42,50 euro, een heel scherp tarief voor een evenement als deze. Vooral wanneer je bedenkt dat de gehele opbrengst ten goede komt aan de wederopbouw van De Boetzelaer. We hopen dat veel Westlandse sportievelingen hieraan mee doen, om zo een mooi bedrag bij elkaar te verzamelen. Daarnaast verwachten we dat het niet bij deze ene run zal blijven, maar dat we dit in de toekomst vaker gaan organiseren!"