Advertorial: Naar Turkije? Vraag online een visum aan!

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

Gaat u binnenkort op zakenreis naar Turkije of wilt u deze zomervakantie genieten van de Turkse zon? Vergeet dan niet een visum aan te vragen.

Lang niet iedereen weet het, maar voor veel landen is een geldig visum verplicht. Ook alle reizigers naar Turkije, toeristisch of zakelijk, moeten bij aankomst een visum kunnen tonen. Beschikt nu niet over een visum? Dan houdt de Turkse immigratiedienst u tegen bij de paspoortcontrole. Dat is natuurlijk geen ideaal begin van uw vakantie!

Turkije

Tot 2014 kon je bij aankomst in Turkije achter aan de rij aansluiten om bij de balie een visum aan te vragen en af te rekenen. Omdat dit voor te lange rijen zorgde, besloot de Turkse overheid de aanvragen digitaal te maken. Dit werd zo’n succes dat besloten werd dat alle toeristen en zakenreizigers vanuit Nederland en België verplicht zijn voor hun vertrek naar Turkije een online visumaanvraag in te dienen.

Visum

Dat klinkt moeilijk, maar dankzij bijvoorbeeld Visumbureau www.visumbuitenland.nl is het gemakkelijk om online een visum aan te vragen. Dit is ideaal voor wie er op de dag vóór het vertrek achter komt dat hij een visum Turkije nodig heeft. In dit soort spoedgevallen is het elektronische visum voor Turkije supersnel te regelen. Een normale aanvraag duurt enkele dagen, maar wie een spoedaanvraag indient heeft gemiddeld binnen 14 minuten het visum in zijn mailbox. Dit visum kun je bij de paspoortcontrole laten zien op je telefoon of tablet, waardoor je je vakantie op het laatste moment nog kan redden!

Voorwaarden

Aan het gebruik van een e-visum kleven wel enkele voorwaarden. Zo moet de reis een toeristisch of zakelijk doel hebben en moet men met een Nederlands of Belgisch paspoort of ID-kaart reizen. Daarnaast mag men tijdens het verblijf niet in dienst treden van een Turkse werkgever of studeren aan een Turkse school. Het visum Turkije is, wanneer men aan alle voorwaarden voldoet, 180 dagen geldig. Gedurende deze 180 dagen mag u maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Zie www.visumbuitenland.nl voor meer informatie.