De skyline van het Westland is af

Nieuws
De Westlandse skyline in volle glorie.
De Westlandse skyline in volle glorie. (Foto: Cityshapes)

De skyline van het Westland is af. Althans, de kunstzinnige wanddecoratie ervan.

Begin mei opperde City Shapes, een bedrijf uit Hoogvliet dat wanddecoraties maakt van stadsplattegronden en -skylines, het plan om het Westland te vereeuwigen. Het bedrijf vroeg inwoners van Westland via Het Hele Westland om mee te denken over de objecten die er op moesten komen. “De reacties waren heel overtuigend en enthousiast”, vertelt Giorgos Brentjes van City Shapes. “Daar zijn we ontzettend blij mee.”

Het idee voor een Westlandse skyline komt oorspronkelijke van de Maasdijkse Kim Gordijn. Zij loopt stage bij City Shapes en wilde haar stiefvader verrassen met een Westlandse skyline voor zijn verjaardag. Giorgos: “Dat vonden we een mooi idee, maar omdat die nog niet bestond moesten we die nog wel maken. En wie weet nu beter wat er op moet komen dan de inwoners zelf? Daarom schakelden we de hulp van de Westlanders in.”

Mooi

Inmiddels is de eerste wanddecoratie overhandigd aan stiefvader Wim Buitendijk, die liet weten er enorm blij mee te zijn. “Met die reactie waren wij weer heel blij”, gaat Giorgos verder. “Dit is waar we als bedrijf voor staan. Het omzetten van gevoelens, herinneringen en emoties in een mooie, duurzaam geproduceerde en unieke houten wanddecoratie. Wat het nog mooier maakt is natuurlijk dat de Westlanders eraan mee hebben geholpen, want zij weten natuurlijk als geen ander wat er mooi is in de regio.” Wie interesse heeft in de skyline kan die via www.cityshapes.nl bestellen.

En, voor wie moeite heeft met het herkennen van alle objecten, van links naar rechts staan de Oranjesluis in ‘s-Gravenzande, het voormalig raadhuis van Wateringen, het standbeeld van Franciscus Verburch uit Poeldijk, de St. Adrianuskerk in Naaldwijk, kassen met tomaten, de watertoren in Naaldwijk, het kantoor van bloemenveiling Royal FloraHolland, molen De Vier Winden in Monster, Kunstwerk ‘De omgekeerde Bloempot’ van Huub Kortekaas in Honselersdijk en het de kapel van het Heilige Geesthofje in Naaldwijk.