Spannende examendag voor studenten paardenhouderij

Redactie 19-10-2019
Foto: LentizAlle 13 studenten mochten na afloop het diploma in ontvangst nemen.

Woensdag 9 oktober was een spannende dag voor 13 studenten uit het derde leerjaar van de opleiding Paardenhouderij van Lentiz | MBO Maasland. Zij deden die dag op Manege Middenhof in Maassluis examen voor de opleiding Instructeur Paard & Gedrag niveau 1. Alle 13 studenten mochten na afloop het diploma in ontvangst nemen.

Het examen was onderdeel van het keuzedeel "Horsemanship". Dit keuzedeel is ontwikkeld door Lentiz | MBO Maasland in samenwerking met e-quine.com, onder leiding van Annemarie van der Toorn.

Tijdens het keuzedeel verdiepten de studenten zich verder in het gedrag, de communicatie en de omgang met paarden. Onder toeziend oog van diverse instructeurs van e-quine.com hebben de studenten zich vaardigheden op het gebied van grondwerk, loswerken, trainen aan de dubbele lijnen, paardenpsychologie, communicatie met paarden, trailer laden en effectieve training eigen gemaakt.

Daarnaast werd, onder begeleiding van Michèle Lancée (van Milanco) een start gemaakt met Tellington TTouch®. TTouch training is een moderne, holistische methode die uitgaat van een direct verband tussen lichaamshouding en gedrag bij dieren. De methode bestaat uit een unieke combinatie van aanrakingen en bewegingen die het gedrag, de gezondheid, het prestatievermogen van het dier en de relatie tussen mens en dier positief beïnvloeden.