Interactieve speelvloer bij Ouverture geopend

Redactie 16-10-2019
Foto: Alexander MulWethouder Ben van der Stee opende the Gamer.

Op het schoolplein van basisschool de Ouverture in Naaldwijk is een bijzondere speelvloer geplaatst: the Gamer. Een unieke, duurzame, interactieve én educatieve vloer die door leerlingen van groep 1 tot en met 8 onder schooltijd gebruikt kan worden. Wethouder Ben van der Stee heeft woensdag 16 oktober the Gamer, in het bijzijn van leerlingen en sponsoren, officieel geopend.

The Gamer bestaat uit negen vloermodules van zestig bij zestig centimeter met beloopbare zonnepanelen en een toplaag van stevig antislip-glas. De vloermodules zijn voorzien van sensoren die reageren op beweging van de kinderen. De vloer is aangesloten op het elektriciteitsnet van de school. De opgewekte zonne-energie kan hierdoor direct gebruikt worden in het schoolgebouw. Per jaar wint de school zo een mooi bedrag aan energiekosten terug. The Gamer is gesponsord door een aantal Westlandse ondernemers, waarvan Jumbo Koornneef de hoofdsponsor is. "Binnen Jumbo Koornneef vinden wij maatschappelijke betrokkenheid heel erg belangrijk. Een vernieuwend, educatief en duurzaam spel zoals the Gamer past hier heel goed bij", aldus supermarktondernemer Edward Koornneef.

Basisschooldirecteur Hans den Hartog is enorm verheugd met deze nieuwe aanwinst. "De educatie rondom duurzame energie is belangrijk voor elke basisschoolleerling. En spel is dé manier voor kinderen om de wereld beter te leren kennen. The Gamer combineert deze factoren door kinderen inzichtelijk te maken dat ze bewust met energie om kunnen gaan, op een manier die past bij hun belevingswereld. Actief en interactief. Bewegend leren was nog nooit zo leuk en hiermee geven we extra invulling aan onze missie: Leren met plezier. We zijn de sponsoren ontzettend dankbaar voor hun bijdrage", aldus een enthousiaste Den Hartog.