Iedereen kan WOS weer ontvangen

Redactie 16-01-2020
Foto: []

De WOS is vanaf dinsdag 21 januari niet alleen in HD, maar ook weer in lagere kwaliteit te zien bij kabelmaatschappij Caiway. Dat is besloten na vele klachten van kijkers met apparatuur die niet geschikt is om het nieuwe HD-signaal te ontvangen. Voor de kijkers die het HD-signaal wel kunnen ontvangen, verandert er niets.

Bij zowel de WOS als bij Caiway kwamen honderden vragen binnen over het plotselinge verdwijnen van de omroep bij de van oorsprong Westlandse provider. WOS-directeur Aart den Haan: "We kregen veel telefoontjes van geschrokken kijkers, omdat ze onze zender niet meer konden vinden. Dat er zoveel naar ons gekeken wordt, is heel fijn, maar dat moet natuurlijk wel zo blijven." Ook vanuit de politiek werden vragen gesteld over het bereik van de WOS.

Mariska van der Hulst van Caiway: "Voor de korte termijn betekent het dat we het SD-kanaal weer terugplaatsen. Vervolgens nemen we even rustig de tijd om de overstap naar HD voor te bereiden en klanten te helpen bij deze overstap."

Uiteindelijk is het volgens Caiway onvermijdelijk dat de WOS de overstap maakt naar HD-kwaliteit. Ook andere omroepen zullen binnenkort volgen. Van der Hulst: "En dat is een positieve ontwikkeling want de kwaliteit van beeld en geluid is vele malen beter in HD. Alleen nemen we daar nu even iets meer tijd voor zodat klanten hun apparatuur daarop kunnen aanpassen."