Ingezonden bericht: Tuin opknappen met kunstgras

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

Wil je je tuin opknappen? Ben je op zoek naar mogelijkheden om je tuin onderhoudsvriendelijk te maken, maar wil je tóch een mooie, groene tuin? Vind je duurzaamheid belangrijk? Denk dan eens aan kunstgras. Het aanleggen van kunstgras in je tuin heeft vele voordelen. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Het gras is altijd groen

Of het nu hoogzomer is of winter, je gras is vanaf nu altijd groen. Kunstgras verkleurt niet en daarnaast is het ook niet vatbaar voor andere weersomstandigheden. Ideaal dus als je altijd een mooie, groene tuin wilt hebben.

Ideaal als je kinderen hebt

Kunstgras heeft een dempende werking. Dus als je kinderen hebt die graag in de tuin spelen, dan hoef je je geen zorgen maken dat ze zich bezeren als ze van de schommel vallen of hard van de glijbaan afglijden. Ze komen altijd zacht terecht. Daarnaast beschadigt het gras ook niet als er veelvuldig op gespeeld wordt. Wil je het gras echt gebruiken als val demping? Dan kun je ervoor kiezen om val demping onder de grasmat aan te brengen.

Altijd een onderhoudsvriendelijke tuin

Heb je het kunstgras op de juiste manier aangelegd en maak je gebruik van kwalitatief goed kunstgras, dan heb je bijna geen onderhoud aan de tuin. Kunstgras hoeft niet gemaaid te worden, je hoeft niet te strooien en je bent in de zomer geen tijd kwijt aan het maaien van je gazon. Het enige wat er aan onderhoud aan kunstgras nodig is, is het regelmatig opborstelen.

Duurzaam kunstgras

Niet al het kunstgras is van goede kwaliteit. Schaf je goedkoop kunstgras aan, dat afkomstig is uit China, dan is het mogelijk dat er schadelijke stoffen inzitten. Het loont dus om te kijken naar kwalitatief, iets duurder kunstgras. Een ander duurzaam voordeel van kunstgras is dat het waterdoorlatend is. Zo kan regenwater weglopen in de grond en heb je geen last meer van overstromingen bij hevige regenval.

Het is snel aan te leggen

Het enige wat je hoeft te doen bij het aanleggen van kunst gras is het egaliseren van de grond en het aanbrengen van een anti worteldoek. De worteldoek zorgt ervoor dat je helemaal geen last meer hebt van onkruid, wat wel zo handig is in een onderhoudsvriendelijke tuin. Wil je dat de grasmat lang blijft liggen, dan kun je deze verankeren. Helemaal als je de grasmat op maat hebt laten maken, dan is het aanleggen een fluitje van een cent.

In te richten naar je eigen smaak

Als je kunstgras combineert met materialen zoals houten vlonders en tegels, krijg je een supermooie tuin. Het geeft dynamiek aan je tuin en de mogelijkheid om verschillende gedeeltes aan te brengen in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een lounge gedeelte voor jezelf, een speelhoek voor de kinderen en een eet gedeelte met overkapping.

Je kunt de grasmat volledig aanpassen aan je persoonlijke smaak. Er is een ruime keuze in verschillende vezeltypen en kleuren.