Ingezonden bericht: Verantwoord supplementen kopen dankzij Supplementen.nl

Redactie 01-08-2020

Tegenwoordig wenden steeds meer mensen zich tot het kopen van supplementen. Dat is niet verwonderlijk, aangezien de juiste supplementen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan je gezondheid. Toch heerst er veel onduidelijkheid over supplementen kopen.

Ondernemers David van Gaalen en Ray Sabee willen daar verandering in brengen. Na een aantal maanden aan hun website www.supplementen.nl gewerkt te hebben, is deze dan eindelijk live. Wat bewoog hen om www.supplementen.nl op te zetten?

www.supplementen.nl is opgericht om consumenten te voorzien van eerlijke informatie

Tal van supplementmerken maken de mooiste claims over hun producten. Dit leidt bij veel consumenten tot verwarring. Kloppen die claims wel echt? En welke supplementen zouden daadwerkelijk resulteren in de beoogde gezondheidsvoordelen? Deze en tal van andere vragen maken het kopen van supplementen er niet makkelijker op.

"Dat vormt precies de reden waarom wij gestart zijn met www.supplementen.nl", aldus David. "Vanwege het grote aanbod aan supplementen, met de daarbij behorende gezondheidsclaims die de wereld in geholpen worden, vinden veel mensen het lastig om de juiste keuze te kunnen maken wanneer het op supplementen kopen aankomt."

Ray vult aan: "Door in gesprek te gaan met specialisten, zoals diëtisten en voedingsdeskundigen, en onze gratis artikelen te baseren op wetenschappelijk onderzoek, kunnen wij consumenten gedegen informatie verschaffen over de voor- en de nadelen van voedingssupplementen. Dit biedt handvatten tijdens het kopen van supplementen."

Daarnaast worden er op hun website regelmatig tips gepubliceerd met betrekking tot supplementen kopen op een verantwoorde manier. "Mensen moeten kritisch blijven nadenken wanneer zij overwegen om één of meerdere voedingssupplementen aan te schaffen. Daar willen wij hen met behulp van de tips op onze website mee helpen", vertelt David.

Naast supplementen kopen zijn ook voeding, nachtrust en beweging belangrijk

David en Ray richten niet alleen hun peilen op het creëren van transparantie binnen de supplementenbranche; ook verschaffen zij op www.supplementen.nl informatie over het belang van gezonde voeding, een goede nachtrust en het verkrijgen van voldoende beweging per dag.

David licht toe: "Supplementen vormen slechts een onderdeel van het verkrijgen van een betere gezondheid. Supplementen kopen en gebruiken zou dus enkel ter aanvulling op een gezond dieet, een goede slaap en voldoende dagdagelijkse beweging moeten gebeuren. Vandaar dat wij onze informatieve website een holistische insteek geven ter verbetering van jouw gezondheid."

Toekomstvisie van www.supplementen.nl

De ondernemers hopen in de nabije toekomst hun website aan te vullen met nog meer kwalitatief hoogwaardige content over het verkrijgen van een vitaler en gezonder leven. "Daarbij is het van belang om de hedendaagse consument bewuster te maken - dit is exact wat wij in de toekomst willen blijven doen. Eerlijke en onafhankelijke informatie blijven verspreiden middels www.supplementen.nl", aldus Ray.

Dit willen David en Ray bereiken door meer specialisten (zoals diëtisten en voedingsdeskundigen) aan te trekken en te laten deelnemen aan hun website, zodat er meer artikelen binnen een korter tijdsbestek gepubliceerd kunnen worden. Niet alleen over het kopen van supplementen, maar dus ook over voeding, nachtrust en beweging.