Gemeente treedt op bij drukte op het strand

Redactie 06-08-2020
Foto: Archief\/Willem Overkleeft

Komende dagen wordt er weer prachtig weer voorspeld. Dan is het natuurlijk genieten op het Westlandse strand. Het risico is dat de parkeerplaatsen dan overvol raken. Ook kan het lastig zijn om overal op het strand, 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Daarom neemt de gemeente een aantal maatregelen. Ook worden burgers opgeroepen om te voorkomen dat het op sommige plekken te druk wordt.

Vanaf donderdag houden BOA's (handhavers) extra toezicht bij de strandopgangen en op het strand om in de gaten te houden of het niet te druk wordt. Ook communiceert de gemeente via sociale media als het te druk wordt op het strand. Van donderdag t/m zondag worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer soepel te laten verlopen. Deze geven ook aan als de parkeerplaatsen vol zijn. Op alle betaalde parkeerterreinen staan extra gastheren met mobiele pinautomaten.

Per parkeerterrein komt er een 'betaalcoach' die mensen gaat helpen om een lange rij na afloop van het strandbezoek te voorkomen. Om te zorgen dat fietsers een goede stallingsplek kunnen vinden, zijn er fietscoaches. Deze zorgen er ook voor dat fietsen niet op toegangswegen voor de hulpdiensten komen te staan.

Parkeren

Strandgangers wordt verzocht om voor vertrek op Facebook of Twitter van de gemeente te kijken of het niet te druk is op het strand. Kies als het even kan om met de fiets of wandelend te komen. Houd in de gaten dat de wegen voor de hulpdiensten toegankelijk blijven. Zet uw fiets of auto daar dus niet neer. Als u parkeert bij strandopgangen Vlugtenburg, Beukel in 's-Gravenzande of Molenslag in Monster, dan betaalt u voor het parkeren.

Zoek een rustig plekje op het strand. Soms betekent dit dat u een stukje moet lopen.

Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Deze zijn er om te voorkomen dat u onnodig een parkeerplek zoekt.