Eerste spade voor tweede hospice de grond in

Redactie 26-02-2021
Foto: Hospice BeukenrodeBeukenrode wil in september de tweede hospice openen in \u2019s-Gravenzande.

Op 1 maart start de realisatie van een tweede vestiging van Hospice Beukenrode. De werkzaamheden aan het pand aan de Magnoliastraat 1 in 's-Gravenzande en de buitenomgeving moeten over ruim een half jaar klaar zijn. Beukenrode wil in september de deuren van dit tweede hospice openen.

Eerder deze week werd de definitieve opdrachten verstrekt aan Verbakel Bouwbedrijf en onderaannemers Kuyvenhoven Electra, Dijk & Korteland installaties en Snijders Grondwerk. Het interieuradvies wordt geleverd door La Fabrique. Alle ingeschakelde bedrijven zijn Westlands.

De komst van het hospice in 's-Gravenzande heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Toen duidelijk was dat uitbreiding van het Naaldwijkse hospice nodig was, viel de keuze al snel op het pand in 's-Gravenzande. Enkele omwonenden gaven aan bezwaar aan te willen tekenen en de kosten die daarmee gemoeid waren, schrokken het bestuur af. Dankzij een aantal anonieme weldoeners kon het pand vervolgens alsnog worden aangekocht.

De afgelopen periode hebben meer dan 150 partners zich voor minimaal 5 jaar financieel aan Beukenrode verbonden. Gulle gevers uit het gehele verzorgingsgebied, Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland zijn nog steeds welkom voor een belastingvrije financiƫle bijdrage. Meer hierover is te vinden op de website, www.beukenrode.org/doneren.