De Westlandse Ride samen met Westland Wil Vooruit over de streep

Redactie 06-05-2021
Foto: Rolf van Koppen FotografieVoorzitters Paul Franke (DWR) (voorop) en Sjaak Buijs (WWV) zien de samenwerking zitten.

Het grootste wielerevenement van de regio en de grootste wielervereniging slaan de handen ineen. Volgend jaar, in 2022, zal vierde editie van De Westlandse Ride gehouden worden bij Westland Wil Vooruit. "We zijn heel blij met deze samenwerking", spreken beide voorzitters Paul Franke (DWR) en Sjaak Buijs (WWV).

"We hebben in 2020 met pijn in ons hart het evenement moeten afgelasten en ook in 2021 was de situatie nog te onzeker om De Westlandse Ride te organiseren. Maar we zijn ons achter de schermen al aan het voorbereiden op 2022: dan gaan we er een topeditie van maken!", belooft Franke. Hij maakt namens De Westlandse Ride ook de datum bekend: zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022. Dan stappen zo veel mogelijk Westlanders op de fiets om 24 uur lang te fietsen voor het goede doel: geld inzamelen voor de strijd tegen kanker.

Gastvrijheid

De afgelopen jaren was De Westlandse Ride te gast op de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk. "We zijn de familie Olsthoorn heel dankbaar voor de gastvrijheid. Mede dankzij hun sfeervolle locatie kijken we terug op geweldige edities van DWR in 2018 en 2016", zegt Franke. Omdat een deel van het terrein van de familie Olsthoorn plaats moet maken voor een waterberging, is de organisatie voor komende editie op zoek gegaan naar een andere accommodatie. "We zijn heel blij dat we een samenwerking met Westland Wil Vooruit mogen aankondigen. Een vereniging en accommodatie die uitstekend passen bij De Westlandse Ride."

Jubileum

WWV-voorzitter Sjaak Buijs was meteen enthousiast toen het DWR-bestuur bij hem aanklopte. "In ons 70e jubileumjaar is het mooi om wielerminded Westland met WWV in aanraking te brengen!", zegt hij. "De vereniging bestaat op 11 oktober aanstaande 70 jaar en mag in het jubileumjaar het NK MTB voor de jeugd en het NK veldrijden voor de jeugd op hun terrein gaan organiseren. WWV voegt daar in het jubileumjaar graag De Westlandse Ride aan toe!"

De WWV-accomodatie biedt uitstekende mogelijkheden. "Kijk maar naar ons eigen wielerparcours met mooie ledverlichting en het nieuwe wielercafé dat we in het vooruitzicht hebben." Maar ook het MTB-parcours, een start- en finish, veel ruimte voor publiek, parkeergelegenheid nabij en prima uitvalswegen bieden volop mogelijkheden.

Ouderwets succes

De locatiewijziging vraagt flink wat werk van het bestuur en de organisatiecommissies van De Westlandse Ride, maar Franke heeft er alle vertrouwen in. "We hebben nu nog ruim een jaar om alles uit te denken en ons draaiboek aan te passen. Met de mogelijkheden die WWV biedt, weet ik zeker dat we er een ouderwets succes van kunnen maken!"

Formule

De formule van De Westlandse Ride 2022 blijft ongewijzigd: een sfeervol fietsevenement om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker, in samenwerking met de Daniel den Hoed Stichting van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en Team Westland. Er is een 24 uurs rit, waarbij zo'n 80 teams een etmaal lang in estafettevorm door de regio fietsen. Op zondag zijn er toertochten van verschillende afstanden, waar iedere fietsliefhebber aan mee kan doen. "De nieuwe locatie biedt volop mogelijkheden om dit uit te breiden met bijvoorbeeld een MTB-rit, een kidsevent of een wandeltocht. Daar gaan we de komende maanden eens goed over nadenken!"

Dit najaar

De vrijwilligers, de sponsoren en zeker ook de deelnemers zijn nog steeds heel betrokken bij De Westlandse Ride. "Daar zijn we dankbaar voor en daarom is het ontzettend jammer dat we een paar jaar moesten overslaan. We hopen dat er dit jaar mogelijkheden komen om een toertocht te organiseren. Niet alleen om het DWR-gevoel in leven te houden, maar vooral ook om geld in te zamelen voor het goede doel. Want geld voor onderzoek naar kanker blijft nog steeds ontzettend hard nodig."