IRONMAN voor Naaldwijker Bas Zimmermann in teken van KiKa

Redactie 27-07-2021
Foto: Privu00e9Bas Zimmerman traint voor zijn IRONMAN 70.3.

Hij werd al enkele keren uitgesteld, maar 12 september is het (onder een licht voorbehoud vanwege Covid-19) dan eindelijk zover: de IRONMAN 70.3. Aan de start in Zuid-Frankrijk staat dit keer ook een Westlander: Bas Zimmermann uit Naaldwijk.

door Fred Louter

Waar de meeste mensen de Côte d'Azur bezoeken voor een heerlijke relaxte vakantie, gaat Zimmermann binnenkort naar Nice voor een waar huzarenstukje: het volbrengen van een halve triatlon! Dat betekent dat hij 1,9 kilometer gaat zwemmen, 90 kilometer fietsen en de wedstrijd afsluit met het lopen van een halve marathon. "Ik verwacht en hoop dat ik er zo'n zes à zesenhalf uur over zal doen. Het is natuurlijk een omgeving met veel bergen, dus dat zal geen toptijd opleveren. Maar daar gaat het ook niet om, de focus ligt op de deelname én natuurlijk het goede doel."

Training

Dat goede doel is in het geval van Zimmermann KiKa Extreme. Een bewuste keuze, zo zegt Zimmermann: "In mijn werk als fysiotherapeut bij de Rugschool in Den Haag heb ik te maken gehad met van kanker revaliderende kinderen. Daarnaast ben ik er ook in mijn privéleven mee geconfronteerd. Daarom leek KiKa Extreme mij een uitstekend goed doel, waar ik mij graag voor in wil spannen."

Inmiddels is het wel al het derde jaar dat Zimmermann zich voorbereidt op het sportevenement. "Door corona is deze IRONMAN al twee keer gecanceld. Nu ga ik ervan uit dat hij écht doorgaat, al weet je het ook nu nog niet helemaal zeker. Natuurlijk ben ik al volop in training, ik heb nog zo'n anderhalve maand tot de start. Ik voel me momenteel goed. Fietsen is mijn sterkste onderdeel, maar ook zwemmen en hardlopen heb ik redelijk onder de knie. Verwacht van mij echter geen podiumplaats."

Doneren

Inmiddels heeft Zimmermann al aardig wat geld ingezameld. Maar natuurlijk is de 37-jarige sporter blij met elke extra donatie, zeker ook vanuit zijn eigen gemeente Westland. Zimmermann: "Het minimumsponsorbedrag voor deelname via KiKa Extreme is 4.750 euro. Dat bedrag heb ik al bijna binnen, maar als mensen nog iets willen doneren, dan kan dit. Doe dit dan vooral vóór 13 augustus. Dat is namelijk de dag waarop het gehele bedrag binnen moet zijn bij KiKa. Ga daarvoor naar www.kikaextreme.nl en zoek mijn naam bij de deelnemers. Namens mij en natuurlijk heel veel kinderen met die vreselijke ziekte alvast ontzettend bedankt!"

De directe doneerlink is: www.kikaextreme.nl/bas-zimmermann-ironman-703-nice-2021.


Ander nieuws
Deel dit artikel