Ter Heijde Runners lopen opnieuw warm

Redactie 26-08-2021
Foto: PRMeedoen met de Ter Heijde Runners is gegarandeerd twaalf weken (hard)loopplezier.

Op 4 september aanstaande maken de Ter Heijde Runners zich opnieuw op voor de start van een sportief hardloop- en wandelproject. Die zaterdagmiddag om 14.00 uur melden zich naar verwachting weer ruim 150 lopers en 12 trainers aan de start bij de Wielepet in Monster.

Deelnemers aan de voorgenomen editie van 2020 zijn gegarandeerd van deelname. Helaas werd door de toen geldende maatregelen medio oktober vorig jaar het besluit genomen om niet meer gezamenlijk te trainen, maar door iedereen afzonderlijk in groepjes van maximaal 4 personen. Elke week plaatste Peter Duijndam als coördinator van het sportieve project een trainingsschema op de website.

Sponsorjubileum

Startende hardlopers en wandelaars, maar ook vele deelnemers aan eerdere edities melden zich naar verwachting ook dit jaar weer bij de start van het lopersproject. "Die loyaliteit van deelnemers is een resultaat van de sfeer en gezelligheid die er heerst", vertelt coördinator Peter Duijndam. "Maar ook sponsoren zijn al sinds jaar en dag aan ons verbonden. Speciale dank dit jaar gaat uit naar JS Laadtechniek van John van der Spek. Wij vieren met hen dit jaar hun 20-jarig sponsorjubileum." Duijndam beaamt dat alleen met de inzet van vele betrokkenen het lopersproject succesvol kan zijn.

Twaalf weken plezier

Meedoen met de Ter Heijde Runners is gegarandeerd twaalf weken (hard)loopplezier met een echt runningshirt als aandenken. Vooraf online inschrijven via de website van de Ter Heijde Runners is wel verplicht. Kosten voor deelname zijn 50 euro, waarbij deelnemers van vorig jaar automatisch ook kosteloos zijn ingeschreven voor de editie van 2021.

Zorgvuldig proces

"Met de ervaring van afgelopen jaar, ligt ook het draaiboek voor een noodscenario klaar. We hopen wel dat die dit jaar in de kast kan blijven!", aldus Duijndam. "Met elkaar stellen we de gezondheid van onze deelnemers voorop en kijken we zorgvuldig naar wat er wel en niet kan. Dat deden we ook vorig jaar, met het vertrouwen op betere tijden. De meest recente persconferentie geeft ons wel weer vertrouwen in een fantastisch lopersproject dit jaar. Om die reden kijken we ontzettend uit naar de start op zaterdag 4 september bij de Wielepet in Monster."


Ander nieuws
Deel dit artikel