Quintus dames door in Europa

Redactie 25-10-2021
Foto: Paul Vis sr.Celine Michielsen was \u00e9\u00e9n van de topschutters aan Heulse kant.

De handbaldames van Quintus hebben afgelopen weekend beide wedstrijden tegen het Portugese Alavarium Love Tiles gewonnen. De wedstrijden vonden op zaterdag en zondag plaats in de Heulse Eekhouthal.

De eerste wedstrijd op zaterdagavond werd nipt gewonnen met 31-28. De Heulse ploeg begon sterk en kwam al snel op een 3-0 voorsprong. Mede doordat de thuisploeg een aantal kansen miste, kon die marge niet echt worden uitgebouwd. Na tien minuten spelen stond het 6-3, na een kwartier 8-5. Na twintig minuten was het grootste verschil gemaakt: 12-7. Daarna gingen Portugezen offensief dekken en dat gaf resultaat. Alavarium kwam terug in de wedstrijd en kwam met nog zo'n vijf minuten te gaan voor het eerst op voorsprong (12-13). Mede door twee tijdstraffen voor Quintus in de laatste minuten bleef de ploeg uit Portugal aan de leiding. Bij rust stond het 14-16.

Quintus keek daarna in de tweede helft lang tegen een achterstand aan. Pas met nog zo'n tien minuten te spelen, kwam de thuisploeg voor het eerst weer op gelijke hoogte, daarna was het Fem Boeters die de Westlanders zelfs op voorsprong bracht. Met nog zes minuten te gaan, bracht Lexie Louwerens Quintus daarna opnieuw aan de leiding (28-27), waarna de score zelfs werd uitgebreid naar 29-27. De thuisploeg hield dat gaatje vast en vergrootte de marge vlak voor het einde zelfs nog naar drie: 31-28.

Dekking

Zondagmiddag won Quintus met 29-24. De Heulse ploeg had het in de eigen Eekhouthal beduidend makkelijker dan een dag eerder. De Portugese tegenstander had in de beginfase een licht overwicht (1-3 voor na zes minuten), maar daarna ging het draaien aan Quintus-kant. Vooral Anouk Zwinkels was in het eerste kwartier met vier doelpunten erg op dreef. Zij zorgde er ook voor dat Quintus na een kleine 14 minuten spelen voor het eerst op voorsprong kwam (7-6). Dit bleek een kantelpunt in de wedstrijd. Quintus verdedigde goed en de Portugezen kwamen niet meer door de Heulse dekking. Met prima aanvalspatronen en dito afrondingen werd de marge steeds iets vergroot. De ruststand was 16-9.

In de tweede helft gaf Quintus niets meer cadeau, zowel verdedigend als aanvallend stond het goed en daardoor kwam de ploeg niet meer in de problemen. Met beiden vijf goals waren Alieke van Maurik en Celine Michielsen topschutters aan Heulse kant.

Dankzij twee overwinningen is Quintus een ronde verder. De volgende tegenstander is het Spaanse Costa del Sol Malaga.