Werken in het groen op Het Westerhonk

Nieuws
"Remy werkt graag in het groen, en hij is er goed in." (Foto: "'s Heeren Loo")

Bij ‘s Heeren Loo Het Westerhonk werken jongeren met een lichte verstandelijke beperking op verschillende werkplekken, zoals bij groenvoorziening Terrein & Groen. Zo ook Remy. Dagelijks onderhoudt hij samen met zijn collega’s het groen op het woonzorgpark. Momenteel houdt hij zich bezig met de aanleg van drie rolstoelvriendelijke wandelpaden, bekostigd vanuit een erfenis.

De paden nodigen cliënten, hun begeleiders en bezoekers uit om de benen te strekken, te genieten van de frisse lucht en de omgeving te verkennen. Hier zijn de jongeren elke dag druk in de weer om het park netjes te houden. En dat doen ze graag. Maar ze werken ook op externe locaties, bijvoorbeeld bij Fort 1881 in Hoek van Holland waar ze allerlei klussen doen zoals onderhoud en grasmaaien.

De begeleiders van Terrein & Groen leren de jongens en meiden alles over de natuur, het hoveniersvak en het samenwerken met een groep. Sommigen stromen door naar een betaalde baan. Dat is ook de ambitie van Remy. Hij werkt graag in het groen, en is er goed in. Toen Baatje Grondverzet Rijnwoude hem een werkervaringsplek voor één dag in de week aanbood, greep hij deze kans met beide handen aan. “Best hard werken” volgens Remy, “maar wel heel leuk om te doen!” Vanuit deze plek hoopt hij op termijn een betaalde baan in de groenvoorziening te krijgen.

Voor meer informatie over werken en leren voor jongeren met een licht verstandelijke beperking: sheerenloo.nl/werken-en-leren-in-monster-lvb.